L’Esbart Dansaire Fontcoberta de Banyoles a la Festa del Roser de Camós

El passat diumenge l’Esbart Dansaire de Banyoles va actuar a la Festa del Roser de Camós. L’actuació va estar precedida pel pregó del conegut actor català Roger Coma.


L’Esbart Dansaire va a dur a terme una actuació amb danses tradicionals i de nova creació, com en la darrera actuació a la Diada del Castell de Cervià. El repertori que va oferir l’Esbart Dansaire va ser: Tricoter de Bausen i Canejan, dues danses amb arrels araneses. Ambdues danses són interpretades per 4 parelles de balladors que van vestits imitant la tradicional vestimenta de la Vall d’Aran.



D’altra banda, els balladors de l’Esbart Dansaire van interpretar dues danses de l’espectacle Pirineus: Pels Carrers de Freixenet i Modistes de Balaguer, amb coreografia de Joan Serra. Per tancar l’actuació, i tornant a la vessant més tradicional de l’Esbart, es va oferir un bloc de jotes. Es van interpretar el Ball de Majorales, les jotes de la Franja de Massaluca, de l’espectacle Aires de Terra Alta.


L'Esbart Dansaire interpreta el Ball del Vano i el Ram



El passat dissabte, i en motiu de la festivitat de Sant Antoni, patró dels cavalls, l’Esbart Dansaire Fontcoberta va interpretar la tradicional dansa del Vano i el Ram davant de la casa dels “Pendons” d’enguany.

L'Esbart Dansaire Fontcoberta amb el pregoner de la Festa del Roser, Roger Coma


Comentaris

Entrades populars