L'Esbart Dansaire a la 5a Festa del Castell de Llívia

El diumenge 4 de juny l'Esbart Dansaire Fontcoberta de Banyoles va actuar a la 5a Festa del Castell de Llívia. La Festa se celebra en commemoració del moment en què el rei Jaume I va atorgar a tota la població de Llívia a habitar a la falda del turó.

L'Esbart Dansaire es va desplaçar fins aquesta localitat dels Pirineus per oferir un seguit de danses tradicionals típiques de Catalunya. L'actuació de l'Esbart Dansaire va començar amb l'Espunyolet del Berguedà, una dansa que té el seu origen en el segle XVII i que es ballava per recordar una dansa més antiga de la corona catalano-aragonesa. La coreografia, d'una sola parella, té un clar caràcter reverencial i cortès. To seguit, es van ballar Tricoter de Bausen i el Ball Pla de Canejan, dues danses que fan referència a dues poblacions araneses. Com en les dues actuacions anteriors, per la diada del Castell de Cervià i per la Festa del Roser de Camós, l'Esbart Dansaire Fontcoberta va continuar l'actuació amb dues danses de l'espectacle Pirineus i el bloc de jotes. D'altra banda, en aquesta ocasió, l'Esbart també es va oferir el Galop de Panderetes de Castelló de la Plana.

Un cop acabada l'actuació tots els membres del cos de dansa de l'Esbart Dansaire i tot el públic assistent van poder gaudir d'un dinar popular, consistent amb una paella i un estofat de cérvol, molt típic de la zona.

La propera parada a l'agenda del grup de danses tradicionals de Banyoles és l'intercanvi cultural. Enguany, i per tercer cop l'Esbart Dansaire torna a viatjar cap a Lituània del 22 al 26 de juny. En els propers dies us anirem donant més detalls del que farem a terres letones. 







Comentaris

Entrades populars